Segueix-nos F Y T R

La majoria d'hospitals i centres de Salut de les Balears desobeeixen la normativa lingüística i imposen el castellà als pacients

|

Les denúncies són reiterades i continues, pacients que visiten hospitals públics o centres de salut que se'ls obliga a baratar la llengua que voldrien usar, retolació i paisatge lingüístic exclusivament en castellà i missatges al mòbil que desobeeixen la Llei i la normativa d'usos lingüístics de les Illes Balears.

La Conselleria de Salut del Govern imposa el monoingüísme castellà en la majoria de tràmits i el xantatge a vegades és implícit i altres explícit, o acotes el cap i uses el castellà o t'hi jugues la teva pròpia salut.

Aquest és el tracte que reben els ciutadans de les Illes Balears del seu propi Govern. Un tracte que han denunciat desenes de ciutadans usant els mecanismes públics, com l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics o les xarxes socials.

Alguns d'aquests ciutadans han fet arribar queixes i fotografies del paisatge lingüístic que ens podem trobar als centres de salut o hospitals públics i que demostra la brutal paradoxa: el Govern usa els mecanismes que sufragam entre tots per marginar una part de la ciutadania i arraconar la llengua que voldrien poder usar en llibertat.

+ VIST