Segueix-nos F Y T R

Una infermera del PAC de Binissalem diu a un pacient: «si no hablas español no te atiendo» i «mallorquín cerrado de mente, la madre que te parió»

|

Aquest dimarts, sobre les 12 del migdia, s'ha produït un nou cas greu de discriminació per raó d'opció lingüística al PAC de Binissalem-Raiguer.

D.V.G. ha hagut de passar un mal tràngol quan ha anat al Centre de Salut de Binissalem i la infermera que l'havia d'atendre s'ha negat a fer-ho i li ha dit «así no. Si no me hablas en español no te atiendo». Aleshores, el pacient ha partit del local i, segons ha explicat, la infermera l'ha seguit i li ha dit, davant alguns testimonis, que és un «mallorquín cerrado de mente» i ha reblat l'eixabuc amb un «La madre que te parió!».

D.V.G. ha explicat a dBalears que s'ha limitat a contestar a la infermera que és una maleducada i també ha explicat que «ha demostrat poca professionalitat, perquè ha estat una estona per atendre missatges d'àudio abans de demanar-me què volia».

dBalears ha pogut contrastar els fets i coneix el nom de la infermera que correspon a les inicials de T.D.

D.V.G. ha presentat la pertinent reclamació davant la Conselleria de Salut i ho farà també davant la Bústia dels Drets de l'OCB i de l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics del Govern.

+ VIST