Segueix-nos F Y T R

Investigadors catalans i noruecs lideren un projecte sobre la biodiversitat en ecosistemes marins a Cabrera

|

El grup d'Ecologia Molecular del Bentos Marí del Centre d'Estudis Avançats de Blanes (Girona), juntament amb investigadors de la Universitat de l'Àrtic de Noruega (UIT), de la Universitat de Barcelona (UB) i de la Universitat de Girona (UdG), han començat a aplicar tècniques genètiques de metabarcoding a comunitats marines «complexes» per estudiar la biodiversitat d'aquests ecosistemes.

El Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC) ha informat aquest divendres que els investigadors realitzaran un seguiment genètic a les comunitats bentòniques del Parc Nacional de Cabrera.

Pretenen estudiar les diverses comunitats afectades per l'arribada d'espècies invasores en un context d'escalfament global, per caracteritzar la biodiversitat present i avaluar l'estat i evolució de les espècies marines i així gestionar la seva conservació.

El metabarcoding és una tècnica d'estudi genètic que extreu l'ADN present en una comunitat i realitza la seqüenciació d'un o uns pocs gens, obtenint una «gran quantitat» de seqüències de cada mostra per després identificar a quina espècie o tipus d'organisme correspon cada una, fent servir bases de dades moleculars.

+ VIST