Segueix-nos F Y T R

Josep Ferrà afirma que «és inadmissible que l'Estat faci passes enrere en la transició energètica»

|

El portaveu adjunt de MÉS per Mallorca al Parlament, Josep Ferrà ha criticat durament el posicionament del govern espanyol davant l'aplicació dels terminis previstos originalment per a prohibir la venda de cotxes dièsel. Així, després que la ministra de Transició Ecològica anunciés a Palma que resulta «prematur» posar en marxa la prohibició, Ferrà ha recordat que aquests terminis havien d'entrar en vigor encara abans a les Balears en virtut de la Llei Autonòmica de Canvi Climàtic i Transició Energètica impulsada el partit ecosobiranista la passada legislatura i l'acord bilateral signat amb l'Estat. De fet, la legislació autonòmica fixa la data en 2025, mentre que l'estatal a partir de 2050.

Per aquest motiu, el diputat Josep Ferrà ha declarat que «és inadmissible que l'Estat faci passes enrere en la transició energètica i la superació dels combustibles fòssils». Segons Ferrà, «la crisi del coronavirus hauria de ser una oportunitat per a avançar en la lluita contra el canvi climàtic i no una excusa per a desfer el camí iniciat», ha recalcat.

De la mateixa manera, Ferrà lamenta la manca de compromís del govern espanyol i «la vulneració de la nostra Llei de Canvi Climàtic aprovada de forma sobirana i extraordinàriament més ambiciosa que l'espanyola».

+ VIST