Segueix-nos F Y T R

L'STEI valora positivament l'increment del nombre de docents, encara que creu que és «insuficient»

|

L'STEI Intersindical ha valorat positivament l'increment de 600 docents per al curs que ve, una proposta que va en la línia de les demandes del sindicat, però tot i això, creu que és «insuficient».

A més, ha expressat el seu desacord sobre la decisió de retornar a les ràtios prepandèmia. «Reduir a 1,2 metres la distància no ha de ser cap excusa», afirmen des del sindicat. I ha afegit que «S'haurien d'haver negociat primer les quotes, per saber si les ràtios del centre i l'horari dels docents».

L'STEI ha apostat perquè el curs 2021-2022 sigui de màxima presencialitat, sempre des del respecte a les indicacions de les autoritats sanitàries.

Així mateix, el sindicat ha reclamat mesures de conciliació efectives per a tota la societat: queno es torni a posar tot el pes de la conciliació damunt l'escola. I ha demanat també permisos retribuïts per als docents que hagin de quedar a casa a càrrec d'una criatura infectada.

El sindicat ha recordat que ara és el moment de programar mesures per a reduir l'estrès tèrmic delcurs passat. S'ha de renovar l'aire a les aules, però s'han d'adoptar les mesures perquè aquest curs no es passi fred a classe. A mitjà termini, cal planificar l'adquisició d'aparells de circulació forçada d'aire.

També ha exigit que la penetració dels Chromebooks a l'escola no incrementi la bretxa digital entre l'alumnat. Ha de ser l'Administració mateixa la que garanteixi l'accés a aquestes eines. Davant la possibilitat de reduir l'ús de la mascareta en espais exteriors, l'STEI Intersindical ha demanat que s'estudiï la possibilitat de no fer-les servir en l'etapa de primària en els centres educatius.

+ VIST