Segueix-nos F Y T R

El Govern destinarà 635.000 € a fomentar el català als mitjans de comunicació: «Estam compromesos amb la llengua pròpia»

|

El Consell de Govern ha autoritzat una convocatòria d’ajuts per a l’any 2021 destinats als mitjans de comunicació en català. Aquests ajuts, que es convoquen anualment, estan destinats a fomentar la presència de la llengua catalana en l’edició o la programació d’aquests mitjans a les Illes Balears.

L’import total de la convocatòria, que s’ha ajustat a la realitat actual, és de 635.000 €, a càrrec del pressupost de la Direcció General de Política Lingüística, adscrita a la Secretaria Autonòmica d’Universitat, Recerca i Política Lingüística. La resolució de la convocatòria serà publicada pel conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura.

«El Govern està compromès amb la llengua pròpia, la catalana. Per això, convocam aquests ajuts, que són fonamentals per a garantir la pluralitat informativa a les Illes Balears i l’estabilitat dels mitjans de comunicació en català de l’arxipèlag, tant escrits com audiovisuals. La tasca d’aquests mitjans és essencial per al foment de la llengua catalana, un dels objectius de la Llei de normalització lingüística», han explicat.

Els mitjans de comunicació en català de les Illes Balears són també un sector ocupacional important dins l’àmbit comunicatiu. Es calcula que donen feina directa a prop d’un centenar de persones. D’aquesta manera, la convocatòria contribuirà a mantenir llocs de feina en el sector.

+ VIST