Segueix-nos F Y T R

Polèmica a la UIB: Jaume Carot cessa ara com a assessor de Llorenç Huguet després de ser elegit nou rector

|

Polèmica amb les eleccions de rector a la Universitat de les Illes Balears (UIB). Jaume Carot, elegit rector el passat 20 de maig, ha cessat aquesta setmana com a assessor del rector sortint, Llorenç Huguet. Un fet que, tot i que sembla que s'ajusta a dret, ha generat malestar en alguns sectors universitaris.

Segons ha publicat el diari Ultima Hora; Jaume Carot, que pendrà possessió del nou càrrec la pròxima setmana, va decidir deixar de ser vicerector de Recerca i Internacionalització a l'equip d'Huguet, l'abril de 2019, per centrar-se en el relleu a la direcció de la UIB.

Ara bé, en aquell moment va ser nomenat assessor del rector en matèria de recerca i relacions amb la European University Association. Segons sembla, els serveis jurídics varen avalar aquest nomenament perquè Carot pogués «fer costat al nou vicerector que el va substituir» i mantenir «la cobertura per a continuar representant a la Conferència de Rectors (CRUE)».

Vinculació

Sigui com vulgui, tot i ser legal, el fet que Carot hagi cessat ara del seu càrrec d'assessor ha generat malestar en alguns sectors de la UIB. La polèmica, fins i tot, ha arribat a les xarxes socials. De fet, el mateix Carot es presentava a les eleccions com un candidat sense vinculació actual directa amb l'encara vigent rectorat. Els sectors crítics consideren que «no és molt ètic ni estètic» això que ha passat amb l'assessoria.

+ VIST