Segueix-nos F Y T R

Un metge del PAC de Pollença es nega a atendre una pacient i li diu: «Habla en castellano!»

|

Aquest dimecres, 14 de juliol, s'ha produït un nou cas de discriminació per raó d'opció lingüística.

Els fets han ocorregut aquest dimecres sobre les 16.30 quan una veïna de Pollença ha acudit al Centre de Salut de Pollença on una doctora l'ha visitada i l'ha enviada a fer una analítica. «Abans d'entregar-la al mostrador, havia de recollir un pot que et donen a la infermeria, a la part d'urgències», explica la pacient, que afegeix: «quan esperava, ha sortit un home, que he pensat que era un infermer, li he demanat si em podria donar un potet per fer l'analítica i m'ha respost: 'Habla en castellano!'. Així talment. Sec».

La veïna pollencina explica: «jo li he respost: 'És una broma, no?'. I Ell m'ha tornat a repetir sense immutar-se: 'Habla en castellano!'. I jo li he dit: 'm'ho dius seriosament? No és una broma?'».

I continua explicant: «I què fa ell? Em dona l'esquena i, per fer-me saber que és metge i no infermer, entra per la porta del costat on passen visita els metges d'urgències».

Aquest mateix dimecres, dBalears ha pogut saber que es tracta d'un metge substitut, d'origen rus, i que no és el primer incident que provoca.

+ VIST