Segueix-nos F Y T R

Es constitueix la Comissió de seguiment del protocol del maltractament infantil de les Balears

|

La Comissió de seguiment del protocol del maltractament infantil s'ha constituït formalment aquest dijous després que el mes de juny passat el Consell de Govern donàs rang de decret a aquest òrgan col·legiat.

La Conselleria d'Afers Socials i Esports ha explicat que la creació d'aquesta comissió està prevista en la Llei de l'atenció i els drets de la infància i l'adolescència de les Illes, aprovada en 2019.

Segons han assenyalat, es consolida així aquesta comissió com a espai de treball permanent entre diferents institucions per a la coordinació del protocol en el qual és un pas més i una manifestació clara del compromís de les diferents administracions implicades com a agents importants en la detecció, avaluació i tractament del maltractament infantil.

La funció d'aquesta comissió com a òrgan col·legiat, han indicat, és vetlar pel compliment del protocol, analitzar els problemes que pugui plantejar la seva aplicació en el conjunt de les administracions públiques implicades i formular les propostes i recomanacions per a millorar la implantació i l'aplicació del protocol marc.

Formen part del Ple d'aquesta comissió representants del Govern (la consellera d'Afers Socials i Esports i els directors o directores amb competències en matèria d'infància i adolescència; salut, educació; coordinació de policies locals, igualtat; directora del IBD), dels Consells (els consellers amb competències en matèria d'infància i adolescència); l'Ajuntament de Palma; la Federació d'Entitats Locals de Balears (FELIB); i Delegació del Govern.

Segons han subratllat, ja estan en marxa tres comissions tècniques: una de detecció i notificació del protocol; avaluació, tractament i seguiment del protocol; i una específica d'avaluació i tractament de l'abús sexual infantil i explotació sexual infantil.

+ VIST