Segueix-nos F Y T R

Per primera vegada, les persones d'entre 20 i 49 anys són el col·lectiu amb més ingressos hospitalaris

| |

El portaveu del Comitè de Gestió de Malalties Infeccioses de les Balears, Javier Arranz, ha advertit que, actualment, i per primera vegada, les persones d'entre 20 i 49 anys ingressades als hospitals de les Illes superen als altres col·lectius.

Segons ha informat el doctor Arranz, juntament amb la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, a escala assistencial, en l'actualitat a les Balears hi ha 110 persones ingressades a planta i 30 a les Unitats de Cures Intensives (UCI), el que suposa un 10 per cent del total.

En aquesta línia ha apuntat que, per primera vegada, les persones d'entre 20 i 49 anys ingressades en els hospitals de les illes superen els altres col·lectius de més edat. «Això és un canvi qualitatiu», ha advertit Arranz, qui ha afegit que, «la majoria d'aquests ingressos són pares de gent més jove».

De tota manera, ha afegit, s'ha produït un augment de casos que han requerit ingrés a persones d'entre zero i 19 anys, «els quals es mantenen baixos, però comencen a ser notables», ha assenyalat.

D'aquesta manera, ha considerat que, en aquest moment de la pandèmia, l'actuació dels joves és «clau» per evitar que els contagis i els ingressos continuïn augmentant.
Per aquest motiu, ha demanat «limitar les trobades al màxim i utilitzar la mascareta en aquells espais on hi hagi aglomeracions», així com demanar hora per vacunar-se.

+ VIST