Segueix-nos F Y T R

Alternativa: «Lamentam profundament el missatge que envia la Conselleria de retrocés en la defensa, l’ensenyament i el coneixement de la llengua catalana»

|

Dissabte es va publicar al BOIB l’ordre de modificació del FOLC, la formació en llengua catalana que han de tenir els docents per a poder exercir a les Illes Balears.

El sindicat de docents Alternativa, ha explicat al respecte que el passat mes de febrer varen enviar una sèrie d’al·legacions. «Des del Sindicat Alternativa volem incidir en la necessitat de transformar el FOLC perquè pugui ser una eina útil per a tots els docents però no volem que es transmeti un missatge de minva dels requisits i la protecció de la llengua catalana», han remarcat.

Per això, aquest dimecres han recordat en un comunicat que «la creació d’un FOLC únic (per a totes les etapes) pot no assegurar la correcció lingüística en llengua catalana en totes les àrees i etapes, ja que cada àrea i cada etapa educativa té característiques pròpies».

A més, han expressat que estan en desacord en la regulació d’aquesta formació de forma especial als Ensenyaments Artístics Superiors. «Els requisits han de ser iguals per a tots els docents», han remarcat.

Finalment, han lamentat «profundament» el missatge que envia la Conselleria d’Educació i Formació professional de «retrocés en la defensa, l’ensenyament i el coneixement de la llengua catalana».

Relacionat
+ VIST