Segueix-nos F Y T R

Antitaurins es concentraran a Cort contra el retorn de les corregudes de toros a Mallorca

| |

Activistes antitaurins es concentraran aquest dissabte en la plaça de l'Ajuntament de Palma contra el retorn de les corregudes de toros a Mallorca, convocats per part d'AnimaNaturalis i CAS Internacional.

Segons ha informat AnimaNaturalis aquest divendres, la protesta contra el retorn de la tauromàquia a Mallorca tindrà lloc aquest dissabte 24 de juliol a les 12.00 hores en la plaça de l'ajuntament de Palma.

«Volem una Mallorca sense sang ni tortura», ha expressat la coordinadora d'AnimaNaturalis a Balears, Arantxa Laguna, qui ha afegit que «la tauromàquia tracta de convèncer que és cultura i representa el sentiment dels mallorquins. No obstant això, ningú va trobar a faltar la matança de toros quan van ser suspeses durant la pandèmia».

En aquesta línia, AnimaNaturalis ha recordat que, segons dades del Ministeri de Cultura i del sector taurí analitzats per part de l'associació veterinària Avatma, en 2018 -últim any «normal» de la indústria taurina- es va viure una caiguda del 58,4% dels festejos en plaça respecte a 2007 i del 2,1% respecte a 2017 i també el nombre de tancaments i altres festejos populars va disminuir en relació amb anteriors anys.

«No és només una opinió dels animalistes, són les mateixes dades d'assistència aquells que així ho demostren, a ningú representa la tauromàquia. No obstant això, es continuen mantenint aquests espectacles macabres amb diners públics i privilegis des de les institucions», ha assenyalat Laguna, qui ha incidit en què «és el moment de dir basta i rebutjar amb veu molt alta que es continuï maltractant animals pel gaudi i benefici d'uns pocs».

+ VIST