Segueix-nos F Y T R

MÉS per Mallorca farà pressió des dels ajuntaments per assegurar l'abastiment d'aigua potable a tots els municipis

|

MÉS per Mallorca ha anunciat aquest dimecres que les seves agrupacions locals presentaran als diferents ajuntaments una moció que demana assegurar l'abastiment d'aigua potable a tots els municipis. El text també insta «el Govern de les Illes Balears i el govern de l'estat, en coordinació amb l'assemblea de batles i batlesses de Mallorca, a elaborar el projecte integral» que solucioni aquest problema i reclama a l'executiu de Pedro Sánchez «finançar les obres necessàries per a garantir l'abastiment d'aigua» arreu de l'illa.

El text de la moció, sorgit de la feina dels batles i regidors de medi ambient de MÉS, destaca la bona feina de la Conselleria de Medi Ambient i Territori amb l'objectiu de «preservar i recuperar els aqüífers», i també les nombroses actuacions de les administracions locals en tasques com el «control i reparació de fuites», «construcció de dipòsits nous» o «canvi de canonades, amb el suport del departament de Cooperació Local del Consell».

Un dels municipis més afectats per la manca d'aigua és Montuïri. El seu batle i membre de l'Executiva de MÉS per Mallorca, Joan Verger, ha explicat que «l'aigua serà un tema crític els propers 5 o 10 anys. Fer i executar projectes amb les limitacions actuals és molt complicat per als ajuntaments, i precisament per això demanam un projecte comú a tota l'illa i fons per anar-lo executant per trams. Estam parlant d'actuacions que no llueixen molt, però que afecten un servei bàsic i que són bàsiques per al futur de molts municipis i del país en conjunt».

+ VIST