Segueix-nos F Y T R

El Consell per la República aterra a les Illes Balears amb una nova delegació

|

El Consell per la República, l'organització política per a fer efectiva la República Catalana que presideix Carles Puigdemont, tendrà una delegació a les Illes Balears. Es presentarà aquest divendres al Palau dels Reis de Mallorca, a Perpinyà.

En un comunicat, el Consell per la República ha explicat que serà una «presentació solemne» i comptarà amb l'assistència del president i el vicepresident de Consell, Carles Puigdemont i Toni Comín, i dels consellers Lluís Puig, Elisenda Paluzié, Carme Garcia i Lluís Llach.

Tot i que el Consell per la República va néixer a Catalunya, l'entitat ha explicat que la seva vocació és arribar a «forjar-se institucionalment al conjunt de la nació», o sigui, arreu dels Països Catalans. Per això, s'ha creat la delegació a la Catalunya Nord, ara es crearà a les Balears i properament es presentarà la del País Valencià.

A les Illes Balears, el Consell de la República estarà representat per l'exeurodiputat d'Esquerra Republicana Bernat Joan (per Eivissa), la que va ser diputada autonòmica Esperança Marí (per Formentera), el filòleg i també exdiputat Joan Francesc López (per Menorca), i la sindicalista Maria Antònia Font i Magdalena González, musicòloga (per Mallorca).

El Consell per la República compta en l'actualitat amb prop de 100.000 militants en el conjunt dels Països Catalans. D'aquests, uns 600 són de les Balears.

+ VIST