Segueix-nos F Y T R

Deu estudiants del macrobrot reclamen 50.000 euros a la Conselleria de Salut pel confinament a l'Hotel Covid

| |

Un advocat ha presentat una demanda contra la Conselleria de Salut i Consum de les Balears, per «vulneració dels drets fonamentals» de deu exalumnes de l'IES Góngora de Còrdova, per als quals reclama una indemnització de 50.000 euros, a raó de 5.000 euros per a cadascun.

En declaracions a Europa Press, l'advocat cordovès ha remarcat que a aquests joves se'ls va retenir el juny passat «contra la seva voluntat», en el marc del macrobrot de Covid-19, a l'Hotel Covid de Mallorca, junt a desenes d'estudiants de diversos territoris de l'Estat que estaven de viatge de fi de curs. El lletrat argumenta que els seus clients «havien donat negatiu en els tests de coronavirus que els varen fer».

Per això i segons ha explicat l'advocat, qui, a més, és pare d'un d'aquests joves, ha presentat l'esmentada demanda, per «vulnerar els drets fonamentals de llibertat personal, lliure residència i circulació dels joves estudiants cordovesos».

A més, la demanda assenyala que la Conselleria de Salut va cometre «abús de poder amb un grup d'alumnes que havien donat negatiu en les proves de la Covid» i que varen arribar «a una ciutat sense llei» que els va portar «directament a un malson».

Per tant, els demandants reclamen a la Conselleria de Salut de les Balears l'esmentada indemnització per a cada un d'ells de 5.000 euros, «pels danys econòmics causats (activitats sufragades i no realitzades i el viatge de tornada), i pels danys morals, en privar-los del gaudi dels seus drets i sotmetre'ls a una pressió i a un tracte discriminatori».

+ VIST