Segueix-nos F Y T R

Joves nouvinguts participen en un taller d’introducció a la llengua catalana: «El català és una llengua d’acollida que obre portes»

|

La Direcció General de Política Lingüística ha posat en marxa un nou taller d’acollida lingüística per a persones nouvingudes. En aquest cas, un grup de joves procedents de Mali, Guinea i el Marroc tutelats per l’Institut Mallorquí d’Afers Socials (IMAS) són els destinataris de la iniciativa, que es fa a Manacor. L’objectiu és «aprendre la llengua catalana per arrelar a la societat i desenvolupar-se acadèmicament i laboralment».

Les sessions s’emmarquen en un programa de l’IMAS i la Fundació Diagrama en el qual se’ls ofereix orientació per a la seva emancipació, ja que l’objectiu és iniciar estudis de batxillerat o de formació professional. Els joves que actualment assisteixen al taller tenen formació prèvia i han mostrat interès a continuar estudiant i alhora treballar, i també a aprendre català.

La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, ha fet valer aquest tipus d’accions. «Duim la llengua catalana a tots els racons amb accions dirigides», ha dit Defior. Així mateix, la directora general ha fet èmfasi en el fet que el català és «una llengua d’acollida, que obre portes i que permet arrelar a la societat de les Illes Balears».

El taller té una durada d’un mes i un total de 30 hores, dividides en 14 sessions. Es combina la formació en llengua catalana i de sensibilització amb activitats lúdiques en català com teatre, percussió, cuina, rap o visites a establiments locals per a practicar la llengua.

+ VIST