Segueix-nos F Y T R

Una dona embarassada demana hora al PAC de Santa Catalina i li responen «¿Prefieres que te hable en catalán o que te dé hora para la vacuna?»

|

Aquest divendres, 30 de juliol, s'ha produït un cas greu de discriminació per raó de llengua.

Sobre les 13 hores de divendres, una dona embarassada va telefonar al PAC de Santa Catalina, situat a la Glorieta de Pau Casals, S/N, de Palma, per demanar hora per posar-se una vacuna. La dona va explicar a la telefonista que la seva comare li havia recomanat que demanàs hora per posar-se la vacuna de la tos ferina i quan li estava donant el número de document d'identitat, l'empleada del PAC li va dir, amb males formes, que no l'entenia. Aleshores la dona va demanar que si li podia passar amb algú que la pogués entendre. Va ser llavors quan l'empleada pública li va etzibar en castellà: «què prefereixes, que et parli en català o que te doni hora per a la vacuna?» i davant la insistència de la ciutadana de ser entesa en la llengua pròpia de Mallorca, la telefonista li va dir en to amenaçador: «tu mateixa...».

La dona embarassada, que ja s'havia identificat, li va demanar el nom a la funcionària per presentar la corresponent denúncia. Aquesta, en un principi es va negar a identificar-se i, posteriorment, va dir un nom (que dBalears coneix i que respon a les inicials de L.P.), tot i que li va desaconsellar presentar denúncia i la va desafiar: «vine aquí al PAC i ho parlam tu i jo».

La víctima d'aquesta nova discriminació per raó de llengua ha explicat a dBalears que «ara que estic embarassada i que me toca anar molt de metges, me trob amb moltes situacions de discriminació» unes situacions «que són violència», ja que «se basen en el xantatge de 'o parles en castellà o no rebràs una bona atenció'».

+ VIST