Segueix-nos F Y T R

El Tribunal Superior de Justícia empara el monument de sa Feixina

|

El Tribunal Superior de Justícia de les Balears ha rebutjat el recurs de cassació presentat per l'Ajuntament de Palma contra la sentència que obliga a considerar el monument de sa Feixina com bé catalogat del patrimoni de Mallorca.

Des de l'Ajuntament han informat que preveuen presentar un recurs de queixa el setembre --perquè agost no és hàbil en l'administració de Justícia--.

El TSJIB considera que el cas no presenta interès cassacional objectiu per a formar jurisprudència sobre la interpretació de les lleis de Funció Pública o de Patrimoni Històric de les Balears, perquè aquesta interpretació ja es va fer en la sentència que es pretén recórrer, i tampoc es donen pronunciaments discrepants que ho justifiquen.

El TSJIB va confirmar a finals de maig la sentència del Jutjat contenciós número 3 de Palma desestimant recursos plantejats pel Consell, l'Ajuntament de Palma i l'Associació Memòria de Mallorca, enfront de la postura de la plataforma Salvem Sa Feixina, que havia guanyat el recurs inicial en el Jutjat.

Des de l'Ajuntament i el Consell de Mallorca es va plantejar l'enderrocament del monument, erigit durant la dictadura franquista en dedicació a les víctimes del creuer 'Baleares'. El monòlit havia estat desproveït de la seva simbologia original durant el mandat d'Aina Calvo a Palma.

+ VIST