Segueix-nos F Y T R

MÉS per Mallorca exigeix a la família reial espanyola que torni el Palau de Marivent a les Illes Balears

|

MÉS per Mallorca ha anunciat aquest dimecres que registrarà una iniciativa parlamentària que exigeix «a la família reial espanyola que torni el Palau de Marivent a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears».

El diputat Joan Mas ‘Collet’ explica que «quan l'any 1966 la viuda de Ioannes Saridakis, Annunziata Marconi, va donar el palau de Marivent a la diputació provincial de Mallorca, predecessora de l’actual Consell de Mallorca, ho va fer amb una condició i era que el palau fos un museu obert i, excepcionalment, pogués ser emprat com a residència per a caps d’Estat estrangers».

El text de la Proposició No de Llei que registraran els ecosobiranistes recull com la justícia ja va donar la raó a la família Saridakis i, per tant, conclou que «la família reial espanyola ocupa de forma irregular la finca i habitatge de Marivent». Mas demana que «a fi de reparar la situació i complir amb la voluntat de la família Saridakis, la família reial torni a les institucions de les Illes Balears l’ús de tot el palau de Marivent».

+ VIST