Segueix-nos F Y T R

Dimiteix el secretari del Patronat de Cabrera pel «desemparament» del parc

|

El secretari del Patronat del Parc Nacional de Cabrera, José Romero, va presentar el dimarts la seva dimissió irrevocable a causa de les seves discrepàncies sobre la gestió del parc.
Romero, que reconeix tenir una situació personal de «desconfiança mútua» amb l'actual equip de Conselleria de Medi Ambient, assegura que avui en dia «el que hauria d'haver estat el vaixell almirall en la conservació dels espais naturals» després de l'assumpció de les competències per part del Govern «s'ha convertit en un vaixell a la deriva». Denúncia que el parc sofreix en l'actualitat una situació de «desemparament» i que la seva renúncia ve relacionada per aquest motiu: «per la progressiva deterioració que ha sofert l'espai en els últims anys» i també pel silenci de la Conselleria de Medi Ambient davant «les contínues reclamacions de reestructuració per al Parc Nacional des de l'equip de gestió».

En una carta de comiat dirigit a la resta de membres del patronat, reconeix que abans que el Govern central transfereixi la gestió del parc també se sofrien retallades i es produïen problemes en la gestió diària, «però a diferència de la situació actual, Cabrera disposava de pressupost propi, amb una caixa fixa que permetia despeses menors i el Parc Nacional estava a l'altura d'institucions com ara AEMET, IEO, Capitania Marítima, etc. És a dir a l'altura del que li correspon per estatus propi de rang; avui, és obvi, aquest estatus ha desaparegut», lamenta el que ha estat secretari durant vint anys.

+ VIST