Segueix-nos F Y T R

Telefona al Centre de Salut de Santanyí per reclamar una ambulància i li diuen «¡Habla castellano! Aquí no sois catalanes»

|

Aquest divendres, 13 d'agost, a les 7.13 del matí, un jove va telefonar al Centre de Salut de Santanyí, situat al carrer Bernat Vidal i Tomàs, 81, per reclamar una ambulància per a son pare i es va trobar amb la desagradable sorpresa que l'home que li va contestar li va dir que repetís les seves paraules en castellà.

El jove li va contestar que «som a Mallorca i conec els meus drets lingüístics», a la qual cosa el seu interlocutor, empleat públic del Centre de Salut, li va dir, sempre en castellà, que «jo no som traductor» i va afegir «som a una Comunitat bilingüe» i encara va dir que «aquí no sou catalans».

El jove, davant la urgència, va baratar de llengua i en castellà va repetir la demanada d'una ambulància i va advertir al treballador públic que posaria una denúncia per la mala atenció rebuda.

La nova víctima d'una discriminació per raó de llengua ha confirmat a dBalears que ha fet una denúncia davant l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics del Govern.

+ VIST