Segueix-nos F Y T R

Una doctora del Centre de Salut de Son Pisà es nega a atendre una pacient de 79 anys perquè li parla en català

|

Continua el devessall de casos de discriminació lingüística. De casos greus, caldria afegir, ja que es tracta de fets ocorreguts en centres de salut.

En aquest cas ha estat una senyora de 79 anys que ha estat malmenada per una funcionària pública que s'ha negat atendre-la si li parlava català.

L'usuari de Twitter Cocover, amb qui dBalears s'ha posat en contacte per a contrastar els fets, explica que aquest dilluns la seva mare ha anat al metge, al Centre de Salut de Son Pisà de Palma i la metgessa, (que nom Yolanda, segons ha pogut observar), «s'ha negat a entendre-la en català».

La doctora ha assegurat que duu set anys a Mallorca però no ha volgut atendre la pacient, que habitualment és atesa per una doctora que es troba de vacances aquests dies.

El fill de la víctima ha declarat que la doctora «és funcionària, el seu sou el pagam tots i hauria de fer un esforç per intentar entendre el català» i afegeix que la doctora li ha dit a la seva mare que «portava 7 anys en aquest Centre de Salut». El denunciant exigeix ara que l'IB-Salut «doni la cara» davant aquesta incidència i assegura que denunciarà el cas a l'Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics.

+ VIST