Segueix-nos F Y T R

Ensenyat: «Els casos de discriminació lingüística són fruit de la situació que provoca tenir instal·lada l'extrema dreta dins de les institucions»

| |

El portaveu parlamentari de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, ha considerat aquest dilluns que els casos de discriminació lingüística són «fruit de la situació que provoca tenir instal·lada a l'extrema dreta dins de les institucions» atès que «legitima» aquest tipus de discursos.

Així s'ha referit Ensenyat als últims casos de «discriminació lingüística» en la sanitat pública de les Balears, pels quals s'ha convocat aquest dilluns a la tarda una reunió extraordinària.

Ensenyat ha assegurat que recentment «es va negar atenció sanitària a una persona per parlar mallorquí». «No ho podem deixar de passar de cap de les maneres», ha censurat.

«Des de la nostra força demanarem que hi hagi una reacció perquè es deixin de donar aquests episodis que, per desgràcia, últimament estan sent massa nombrosos», ha declarat.

Per part seva, la portaveu adjunta d'Unides Podem en el Parlament, Esperança Sans, ha recordat que «la llengua catalana és la llengua pròpia, amb caràcter de cooficialitat juntament amb el castellà». «Això significa que tots els ciutadans de la nostra illa tenim el dret d'utilitzar-la allà on vulguem i el deure de conèixer-la».

Per a evitar aquests casos, la diputada d'Unides Podemos creu que és necessari «crear polítiques atractives perquè la gent vulgui aprendre i utilitzi el català».

Preguntada per l'ús del català per part de la consellera d'Agricultura, Mae de la Concha, ha defensat que aquesta «coneix perfectament la llengua catalana» i que «quan li formulen una pregunta no té inconvenient a contestar».

+ VIST