Segueix-nos F Y T R

L’Obra Cultural Balear celebra que el Govern «comenci a reaccionar» davant les discriminacions lingüístiques

|

L’Obra Cultural Balear ha emès aquest dimarts un comunicat en què celebra que «finalment» s’hagi tractat el problema de les discriminacions lingüístiques a la Sanitat. Malauradament, apunten, aquestes discriminacions «transcendeixen de l’àmbit sanitari» i es produeixen en molts d’altres espais com ara el sector de la restauració, altres sectors de l’administració, etc. Per això, consideren que el Govern hauria d’actuar amb «mirada ampla» davant aquesta problemàtica.

Per a l'OCB, cal tenir en compte que el Govern ha reaccionat «arran de la pressió mediàtica» i, en certa manera, forçat per la «ineptitud» del responsable del Servei Públic de Salut que va menysprear les víctimes minimitzant les discriminacions a la Sanitat.

Pel que fa a l’anunci que Sanitat es compromet a posar la cartelleria dels centres de salut en català, l'entitat qüestiona si aquest és «realment un avanç», ja que es tracta de donar compliment del Decret d’Usos aprovat el 2018. «Tal com apuntàrem la setmana passada, ens comprometem a elaborar i compartir amb el Govern un pla de xoc per a ajudar a fer front a aquesta problemàtica. Ningú té dret a discriminar un altri per raó de llengua, origen o sexe», ha remarcat l'OCB.

+ VIST