Segueix-nos F Y T R

La Fiscalia demana 4 anys de presó per a cadascun dels germans Ruiz-Mateos per un presumpte delicte tributari en la compra de l'Hotel Beverly Playa Peguera

| |

El fiscal Anticorrupció Juan Carrau ha mantengut aquest divendres la petició de quatre anys de presó per a cada un dels germans Ruiz-Mateos -Pablo, Zoilo, José María, Javier, Alfonso i Álvaro- per un presumpte delicte tributari en la compra de l'Hotel Beverly Playa Peguera.

El Jutjat Penal número 4 de Palma ha acollit aquest divendres la darrera sessió del judici. Originalment previst per al març de 2020, el judici es va ajornar diverses vegades i finalment s'ha celebrat en dates separades al llarg de diversos mesos per motius d'agenda.

El fiscal acusa els fills de l'empresari José María Ruiz-Mateos de defraudar el Govern en el pagament de l'impost de transmissions patrimonials en l'adquisició de l'hotel, que ara reclama l'Agència Tributària de les Balears a través de l'Advocacia de la Comunitat. La Fiscalia xifra el suposat frau en 1,9 milions d'euros i demana una multa de 9,5 milions.

Per la seva banda, la defensa considera que no hi ha delicte perquè entén que l'operació estava exempta d'aquest tribut i que no es va produir una ocultació a la Hisenda pública. En particular, argumenta que no es va tractar de la compra d'un immoble sinó del 100% d'una societat que posseïa dos hotels, el Beverly Playa a Mallorca i el Beverly Park a Gran Canària.

+ VIST