Segueix-nos F Y T R

Salut no obrirà cap expedient sancionador a la metgessa que va discriminar lingüísticament una pacient

Foto: Ultima Hora

|

Una discriminació lingüística sense cap sanció. Salut no obrirà cap expedient sancionador a la metgessa del Centre de Salut de Son Pizà que es va negar a atendre una pacient que parlava català.

Tal com ha publicat aquest diumenge el diari Ultima Hora, la Conselleria ha considerat que l'atenció «va ser correcta» i ha assenyalat que una prova d'això és que la pacient va sortir de la visita amb la prescripció del tractament adequat per a la malaltia que presentava i una cita reservada per a seguiment per part del seu metge de capçalera.

Així, Salut ha considerat que la professional va proporcionar una consulta «adequada» des del punt de vista de l'atenció sanitària «amb un enteniment per part de les dues parts en tot moment». És per aquest motiu que la Conselleria ha decidit no obrir cap expedient sancionador per desatenció.

La resolució del procediment s'ha comunicat a les parts interessades. La denúncia la va presentar la família de la pacient davant l'Oficina de Drets Lingüístics i la falta d'actuació inicial per part de l'IB-Salut va provocar un enorme malestar social i entre els socis del Govern. Això va forçar que es convoqués una reunió d'urgència a instàcies de MÉS per Mallorca.

+ VIST