Segueix-nos F Y T R

Demana un metge al Centre de Salut Casa del Mar i una infermera li respon «¡A mi me hablas en castellano!»

|

Aquest dimarts s'ha fet públic un nou cas greu de discriminació per raó de llengua a un Centre de Salut de Palma. L'ha denunciat Carme V. que s'ha decidit a fer públic el cas, després d'haver hagut d'estar ingressada unes setmanes.

Carme V. va començar a notar símptomes compatibles amb la Covid-19 i va telefonar al seu centre de salut de referència, situat a la Casa del Mar de Palma. Li varen dir que li tornarien la telefonada.

Després d'unes hores, li va telefonar una persona que es va identificar com a infermera de la Casa del Mar. Quan Carme V. va començar a explicar-se, la infermera la va tallar abruptament i li va dir textualment: «A mi me hablas en castellano!»

En aquells moments la pacient no va veure més opció que continuar la conversa en castellà i va demanar ser atesa per un metge. Hores més tard, veient que l'atenció mèdica sol·licitada no arribava, va recórrer a una clínica privada.

Tot d'una que li ha estat possible ha denunciat els fets, que varen succeir el 25 d'agost sobre les 10.30 hores. Uns fets que considera «greus».

+ VIST