Segueix-nos F Y T R

Maó acull l’acte central del Dia Europeu de les Llengües 2021

|

Les Illes Balears acullen aquesta setmana un seguit d’activitats per celebrar el Dia Europeu de les Llengües. El Govern se suma també a aquesta commemoració amb un acte central que tendrà lloc a Maó aquest divendres, impulsat des de la Direcció General de Relacions Exteriors i la Direcció General de Política Lingüística i en col·laboració amb el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Maó.

La vetlada es durà a terme a les 19 h a la sala d’actes de l’IES Joan Ramis i Ramis i consistirà en una lectura de poemes en diversos idiomes, en la lectura de la declaració d’adhesió al Dia Europeu de les Llengües i en una conferència titulada «Hacia una revolución multilingüe en Europa», a càrrec del doctor i lingüista espanyol Juan Carlos Moreno Cabrera.

L’acte comptarà amb la participació del conseller de Fons Europeus, Universitat i Cultura del Govern de les Illes Balears, Miquel Company; el vicepresident i conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca, Miquel À. Maria, i el batle de Maó, Héctor Pons. Per a assistir-hi, cal inscriure’s a dgpoling@dgpoling.caib.es. L’acte es podrà seguir en línia a diaeuropeullengues.caib.cat, pàgina en la qual també es pot consultar tota la programació vinculada a aquesta efemèride.

Enguany fa 20 anys que el 26 de setembre se celebra el Dia Europeu de les Llengües, impulsat pel Consell d’Europa i la Unió Europea, amb els objectius de reivindicar la riquesa i la diversitat lingüístiques i fomentar l’aprenentatge de llengües a tot el continent. Les institucions de les Illes Balears s’afegeixen a aquesta celebració per fer valer la llengua catalana com a aportació al patrimoni lingüístic europeu i per posar en valor totes les llengües, i en particular les presents a la nostra societat, com una font de riquesa individual i col·lectiva.

+ VIST