Segueix-nos F Y T R

Una escola de Canet de Mar, obligada a fer el 25% de les hores en castellà davant la denúncia d'una família

|

Arran de la denúncia d'una família de l'escola Turó del Drac de Canet de Mar, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha imposat mesures cautelars perquè el 25% de les hores lectives de P5 es facin en castellà. Així i tot, el tribunal continua estudiant la denúncia de la família, la qual exigeix que el percentatge augmenti fins al 50%.

Les mesures cautelars es varen fer públiques pocs dies després que el Tribunal Suprem espanyol ratifiqués una sentència del mateix TSJC que obliga al Departament d'Educació a assegurar un 25% de castellà a les aules de Catalunya. En aquest context, un grup de pares de l'escola de Canet de Mar s'han organitzat sota el nom de 'Turó en català' i han publicat un manifest en defensa de l'ensenyament en català; al qual es pot donar suport a través de la seva pàgina web.

Algunes de les reivindicacions són: «la nostra defensa de la llengua catalana i el model d'immersió lingüística» i com «els atacs a la immersió impacten greument en la igualtat d'oportunitats de l'alumnat»; «la motivació política de la denúncia i els seus efectes negatius sobre el projecte pedagògic de l'escola» o el fet «que les decisions preses en un projecte pedagògic no es poden canviar a plaer», i els perjudicis que pot comportar fer-ho.

És per això que el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) Territorial de l'Alt Maresme ha convocat aquest divendres 10 de desembre una manifestació per denunciar la decisió presa pel TSJC; la convocatòria és a les 16.30 al Turó del Parc.

+ VIST