Segueix-nos F Y T R

L'Assemblea d’Estudiants de Filologia Catalana de la UIB, en contra de la proposta de Llei d'Educació

|

Els membres de l’Assemblea d’Estudiants de Filologia Catalana de la UIB han expressat aquest dijous el seu rebuig cap a la nova proposta de Llei d’Educació de les Illes Balears.

L'Assemblea s'ha adherit al manifest del Moviment per l’Escola en Català a les Illes: «Com bé exposa el Moviment, la proposta es presenta com un atac directe cap a la llengua catalana per la defensa del castellà com a llengua vehicular, en clara posició privilegiada a les Illes tot i ser-ne forana».

Segons l’Estatut d'Autonomia de les Illes Balears, el Govern té l’obligació de protegir i promoure la llengua pròpia, «fet contrari al projecte de la llei». «Estam d’acord amb la crítica cap als partits del Govern que es fa al manifest i també instam els partits sobiranistes a declinar el seu suport a la proposta», han explicat.

Des de l'Assemblea remarquen alguns aspectes que «no han de ser menyspreats»: la situació del català a les Illes Balears és d’emergència generalitzada i la realitat de substitució de la llengua es troba en un estadi avançat en el qual el bilingüisme és unilateral per part dels catalanoparlants i cada cop hi ha més abandonament de la llengua pròpia, especialment en la població més jove.

«Cridam el Govern a respectar i defensar la llengua i la cultura pròpies de les Illes Balears dins les aules, denegant la possibilitat d’ús del castellà a qualsevol assignatura a excepció de la de llengua castellana», han remarcat. Per això, dimarts, 22 de febrer, es concentraran davant el Parlament a les 15 hores contra la proposta de llei.

+ VIST