Segueix-nos F Y T R

El Consell amplia la Ruta de Pedra en sec per a connectar tots els pobles de la Serra

|

El Consell amplia la Ruta de Pedra en Sec en més de 70 de quilòmetres, per tal de fer la Serra de Tramuntana més accessible i connectar, finalment, tots els pobles. «La filosofia que perseguim és que els camins connectin els diferents pobles de la nostra serra i d'aquesta manera tenir la natura més a prop per tal de gaudir d'un oci diferent, sostenible i respectuós amb el medi ambient», ha declarat la vicepresidenta i consellera executiva de Sostenibilitat i Medi Ambient, Aurora Ribot.

Aquesta ampliació dona resposta a les peticions de diversos ajuntaments de connectar-los amb la Ruta de Pedra en Sec. I, també, serveix per a millorar el traçat de la ruta per tal d'augmentar la seguretat dels senderistes, la viabilitat i l'interès patrimonial i paisatgístic del recorregut.

Entre les noves variants hi ha: Galilea, la Vileta, Son Sanutges, Universitat, Palmanyola, Santa Maria del Camí, Torre des Verger, sa Costera, Mancor de la Vall, Puig de Maria i la variant del Castell d'Alaró (modificació Comuna de Bunyola i modificació tram 9). Pel que fa a la modificació d'etapes o variants ja incloses en el Pla Especial d'Ordenació i Protecció de la Ruta de Pedra en Sec (PERPS) destaquen l'Etapa 2, de la Coma d'en Vidal a Esporles, l'Etapa 3, d'Esporles a Can Boi, l'Etapa 5, de Muleta als Tossals Verds, i l'Etapa 7, de So n'Amer a Pollença.

«La recuperació de camins i la seva senyalització permet a la població de Mallorca apropar-se als paisatges i al món rural i natural de la Serra de Tramuntana. El Consell de Mallorca, vetla pel manteniment, protecció i conservació de la Ruta de Pedra en Sec per allà on passa», ha afegit la consellera.

+ VIST