Segueix-nos F Y T R

El Parlament celebrarà el 39è aniversari de l'Estatut d'Autonomia de les Balears

| |

El Parlament ha organitzat aquest dimarts, Dia de les Balears, un acte commemoratiu per la Diada de les Illes, que arrancarà a les 12.00 hores amb una lectura de diferents articles de l'Estatut d'Autonomia per part dels alumnes guanyadors del concurs de dibuix i expressió escrita 2020-2021.

Segons ha detallat el Parlament, concretament es llegiran els articles referents als principis rectors de l'activitat pública, l'activitat turística i el sector primari, a l'educació, a les noves tecnologies i societat de la informació, i a l'autonomia i suficiència.

Posteriorment, el president del Parlament, Vicenç Thomas, pronunciarà un discurs i al voltant de les 12.30 hores es farà un concert del quartet de corda de la Jove Orquestra de les Balears.

L'acte, que es podrà seguir a través de les xarxes socials, comptarà amb la presència de la presidenta del Govern, Francina Armengol, la delegada del Govern espanyol a les Balears, Aina Calvo, el batle de Palma, José Hila, a més dels presidents dels consells insulars, els membres de la Junta de portaveus o anteriors presidents del Parlament, entre altres.

«L'1 de març es celebra l'aniversari de l'entrada en vigor de l'Estatut d'Autonomia, una eina que ha permès que les Illes hagin arribat a les quotes d'autogovern més altes de tota la seva història», han destacat des de la institució.

A més, han recordat que aquest dimarts es compliran 39 anys des de l'aprovació de l'Estatut, en febrer de 1983, i la seva posterior entrada en vigor l'1 de març del mateix any.

+ VIST