Segueix-nos F Y T R

Patrimoni natural: el Parc Natural de s'Albufera des Grau incorpora un pou fins ara desconegut a l'oferta etnològica dels seus itineraris

|

El personal tècnic del Parc Natural de s'Albufera des Grau ha finalitzat la restauració d'un antic pou situat prop de l'itinerari verd (també conegut com de Santa Madrona) i que s'incorpora, d'aquesta manera, a l'oferta patrimonial de l'espai natural protegit.

El pou fou localitzat per una brigada del Parc Natural mentre feia feina de manteniment a l'itinerari de Santa Madrona. Es tracta d'una construcció de pedra seca circular, mig derruïda, juntament amb dues piques. No apareix a cap mapa ni cartografia ni catàleg tot i que, a partir de fotografies aèries antigues, s'ha pogut constatar que el que avui dia és una marina tancada havien estat camps de cultiu i pastura.

L'equip gestor del Parc Natural va decidir restaurar aquest element etnològic per la seva proximitat amb un dels itineraris de passeig que ofereix als visitants. A banda d'enriquir l'oferta cultural del Parc, ofereix una zona de descans amb ombra per als visitants i afavoreix espècies que durant l'estiu depenen de punts d'aigua dolça com les tortugues, les granotes, els marts i les aus.

L'actuació s'ha anat executant en diverses fases. Així, en un primer moment, es va retirar l'eixermada de la vegetació del voltant i del camí d'accés per poder restaurar l'estructura de pedra seca del pou.

Posteriorment, es va contractar un paredador artesanal per fer la restauració de la volta i el coll, i un arader va fer una barrera d'ullastre a mida. Amb l'objectiu que els animals disposin d'un punt d'aigua durant l'estiu, s'han impermeabilitzat les piques i s'hi han instal·lat rampes per impedir-ne l'ofegament.

Finalment, s'ha construït un mur de pedra en sec per delimitar la zona i s'han eliminat les restes de runa provinent d'un xalet enderrocat del que havia de ser la urbanització de Shangril·là.

+ VIST