Segueix-nos F Y T R

Tres nous detinguts per corrupció de menors

|

La investigació iniciada arran d'unes denúncies interposades per l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), que durant el mes de setembre ja va avançar 17 detencions, ha fet detenir a tres persones més. Aquesta vegada, es tractaria d'un delicte de corrupció de menors comés entre el 2018 i el 2019.

Segons fonts policials, en la darrera de les fases de l'operació es varen intervenir diferents terminals telefònics i ordinadors que encara estaven pendents d’analitzar. Les detencions s'han produït just després d'haver estudiat el contingut i trobar-ne evidències de nous delictes de corrupció de menors i provocació sexual.

Per la seva banda, l'IMAS considera que la coordinació i col·laboració constant amb els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat espanyol ha estat clau per a actuar. A més de tenir contacte constant, la institució va impulsar el gener de 2020 una Comissió Interinsular a on a més de l'IMAS, Policia Nacional espanyola i Guàrdia Civil espanyola, estan representades totes les administracions públiques, entitats i organismes encarregats de vetllar per la protecció de les persones menors d'edat; l'objectiu és estudiar les necessitats i avenços per millorar els protocols ja existents així com els mecanismes de detecció i alerta davant de qualsevol indici d'explotació sexual comercial, abús sexual o d'altra vulneració dels drets de les persones menors d'edat per posar en marxa de forma ràpida tots els recursos disponibles per a la seva protecció.

+ VIST