Segueix-nos F Y T R

Esperança Bosch, directora de la Càtedra de Gènere de la UIB: «Avui ha guanyat el renou, però la raó tornarà. Hem de poder debatre-ho tot»

| |

La directora de la Càtedra de Gènere i professora de Psicologia de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Esperança Bosch, ha lamentat que «els insults hagin substituït l'intercanvi d'idees», després de la cancel·lació de la conferència 'Nadie nace en un cuerpo equivocado: éxito y miseria de la identidad de género', a càrrec de Marino Pérez i José Errasti.

La UIB ha decidit suspendre l'acte davant la impossibilitat de «garantir el desenvolupament normal de l'acte davant les protestes convocades».

Ben Amics i La Llave del Armario, les dues entitats que pertanyen a la FELGTBI+ a les Balears, havien denunciat l'organització d'una conferència transfòbica a la UIB i la presentació del llibre amb el mateix nom per part dels mateixos autors a la Casa del Libro.

A través de les seves xarxes socials, Bosch ha expressat que «la universitat és i ha de continuar sent un espai obert de debat lliure». «Avui ha guanyat el renou, però la raó tornarà. Hem de poder debatre sobre tot, amb arguments, sense crits ni amenaces», ha assenyalat.

+ VIST