Segueix-nos F Y T R

Les Balears comptaran amb prop de 400 guàrdies civils més aquest estiu pel turisme

| |

Les Balears comptaran aquest estiu amb 386 efectius més de la Guàrdia Civil com a «reforç en matèria de seguretat ciutadana i per a atendre l'increment poblacional dels mesos estivals» a les Illes.

«Com sabem de l'afluència de turistes a l'arxipèlag, disposarem de reforços aquest estiu de manera molt contundent», ha destacat en una roda de premsa a Palma la directora general de la Guàrdia Civil, María Gámez.

En concret, es tracta de 99 professionals que haurien de desplaçar-se a altres zones de l'Estat i es mantendran fins a octubre a les Balears, a més de 170 més en pràctiques i 41 especialistes per a suports específics.

Així mateix, s'ha elaborat un pla operatiu d'alt impacte amb 76 components de la Guàrdia Civil «per a treballar a zones específiques on s'estan produint de manera notòria delictes contra la llibertat sexual i atendre qüestions de seguretat».

En aquest sentit, el pla inclourà formació específica sobre aquest tipus de delictes, un tríptic a manera de «guia ràpida» per a respondre a aquestes situacions, una campanya sobre la submissió química i l'elaboració de perfils específics d'agressors i víctimes «per a tractar de manera especialitzada aquest tipus de delinqüència», així com l'activació de l'aplicació AlertCops, entre d'altres qüestions.

D'altra banda, es mantendran les estructures tradicionals que compassen aquestes «necessitats» a l'arxipèlag, com són les patrulles mixtes. Així, les Balears comptaran aquest estiu amb 11 efectius de policia alemanya, italiana i francesa, que des del juny estaran a Mallorca i Eivissa.

+ VIST