Segueix-nos F Y T R

El Col·legi d'Advocats de les Balears exigeix a Espanya i al Marroc una investigació «transparent» de la matança de Melilla

AMDH-NADOR

| |

La Comissió de Drets Humans (CDH) del Col·legi d'Advocats de les Balears ha expressat aquest dimecres la seva «condemna enèrgica» dels fets registrats divendres passat a la tanca de Melilla que varen desembocar en la «pèrdua d'un elevat nombre de vides humanes i centenars de ferits» i que proven el «fracàs absolut» de la política de seguretat a la frontera sud de la Unió Europea.

Segons han indicat en una nota de premsa, la CDH ha exigit als poders públics d'Espanya i del Marroc una investigació «transparent» perquè s'aconsegueixin aclarir les circumstàncies d'aquest succés i depurar responsabilitats.

Han reclamat igualment l'adopció immediata de les mesures que siguin necessàries per evitar, en el futur, situacions com les viscudes a la frontera del Marroc a Melilla.

La CDH ha recordat que el dret d'asil, recollit a l'article 14.1 de la Declaració Universal de Drets Humans, no pot ser «sistemàticament ignorat» en aquestes situacions i recalca la seva preocupació perquè es garanteixi la pràctica d'un sistema migratori respectuós amb els drets humans.

La Comissió ha acordat enviar el comunicat a la Delegació del Govern espanyol a les Balears i a l'ambaixada del Marroc a Madrid.

+ VIST