Segueix-nos F Y T R

700 nins de les Balears participaran en activitats d'estiu de la Fundació Pere Tarrés

|

Entorn d'uns 700 nins participaran en activitats d'estiu de la Fundació Pere Tarrés, dels quals becarà, com a mínim, 200, atès que la xifra es podria incrementar en continuar rebent peticions fins a finals de juliol.

Segons ha informat la Fundació Pere Tarrés, la pandèmia ha vengut marcada per les restriccions de mobilitat i interacció entre persones que han desencadenat una crisi social i econòmica, com a evidència un estudi recent de la pròpia Fundació, d'acord amb el que el 73% de famílies becades l'any passat en activitats d'estiu a Catalunya i les Balears asseguraven que la seva situació socioeconòmica havia empitjorat en 2021. A més, ha afegit, el conflicte d'Ucraïna s'ha traduït en l'increment de la inflació i dels preus dels productes de primera necessitat.

Davant aquesta situació, la Fundació Pere Tarrés ha considerat que l'oci educatiu tornarà ser «més imprescindible que mai» per a atendre molts nins, adolescents i joves. En aquest context, la Fundació Pere Tarrés preveu realitzar activitats per a 700 nins a Mallorca, dels quals becarà com a mínim 200. En concret, es becaran 150 nins que participaran en tres escoles d'estiu a Palma, 50 en cadascuna d'elles, i altres 50 que gaudiran d'unes colònies d'estiu a Binicanella (Bunyola).

Amb tot, la delegada de la Fundació Pere Tarrés a les Balears, Maribel Trujillo, ha apuntat que aquesta xifra és «insuficient» i que «s'hauria d'ampliar». De fet, durant tot el mes de juliol, l'entitat continuarà rebent sol·licituds d'ajudes. Si bé, per a poder fer-les efectives a l'agost, Trujillo ha demanat «més implicació d'institucions públiques». Ara com ara, els nins, adolescents i joves becats a Mallorca, principalment, participen en escoles d'estiu al juliol, però Trujillo ha precisat que és «imprescindible» poder ampliar-les el mes d'agost.

«Enguany, a les Balears hi ha una ocupació rècord de turistes i moltes famílies en situació de vulnerabilitat es dediquen a l'hostaleria, per la qual cosa no tenen on o amb qui deixar els nins mentre treballen. Fins ara tenim més activitats al juliol, però seria imprescindible disposar de més diners per a ampliar l'oci educatiu a l'agost i donar una oportunitat a aquests nins», ha ressaltat Trujillo.

La delegada de la Fundació ha recordat així mateix els beneficis que suposa l'oci educatiu per a nins, adolescents i joves que, en un àmbit lúdic, adquireixen tant coneixements acadèmics com valors com la cooperació, la igualtat o la solidaritat. També són activitats on tothom participa, sense exclusions, per la qual cosa fomenten la cohesió social al mateix temps que els nens aprenen a relacionar-se amb altres persones, expressar-se, comunicar-se i gestionar les seves emocions.

Per aquest motiu, Trujillo ha reivindicat la importància d'aquestes activitats per al desenvolupament i creixement dels nens alhora que ha demanat a les institucions que s'anticipin a «la situació de vulnerabilitat» que, ha advertit, «viuran en poc temps moltes famílies».

«La petició que feim com a Fundació Pere Tarrés és poder arribar a becar a més famílies que, fins ara, no estaven en situació de vulnerabilitat, que eren de classe mitjana, però que en uns sis mesos estaran en situació de vulnerabilitat. Per això, demanen a les institucions públiques que facin aquesta reflexió per a poder-nos anticipar, és a dir, que no fem una acció reacció, sinó que puguem anticipar-nos i valorar destinar més doblers per a acabar de becar totes les famílies que ho necessitin», ha apuntat Trujillo.

L'any passat, la Fundació Pere Tarrés va becar 5.249 nins en tot Catalunya i les Balears perquè poguessin participar en casals i colònies, una xifra a rècord que enguany espera ampliar fins a les 6.000.

+ VIST