Segueix-nos F Y T R

Sol·liciten «un augment urgent i suficient de la plantilla» i la millora de la informació i més puntualitat als SFM

|

L'Associació d’Usuàries i Usuaris del Tren ha fet arribar al Conseller de Mobilitat i Habitatge del Govern, Josep Marí i Ribas, un document que conté diverses reflexions i sol·licituds sobre el funcionament dels Serveis Ferroviaris de Mallorca (SFM).

Les reflexions de l'associació són:

«La nostra satisfacció per les intencions i voluntat manifestada en el sentit de voler millorar, augmentar i estendre la xarxa ferroviària de Mallorca».

«Es urgent reduir les emissions de gasos dels vehicles motoritzats que escalfen el planeta i que en el cas de les Balears suposen més del 40% de les emissions».

«El tren es el mitjà de transport motoritzat que pot transportar més persones de forma eficient i segura, amb menys consum de territori i menys emissions de gasos d’efecte hivernacle».

«La nostra insatisfacció per la deficient prestació del servei ferroviari».

«Els horaris i les freqüències publicades, en massa ocasions no es compleixen».

«No hi ha interventors suficients en els combois i sovint es produeixen comportaments incívics d’alguns usuaris que generen malestar i a vegades discussions entre els propis usuaris».

Tot i que s’han augmentat les freqüències, sovint l’espai i la capacitat dins els combois es insuficient».

«El descontrol en la circulació dels trens es evident, amb canvis inesperats d’andanes, canvis de comboi a l’estació intermodal quan els usuaris ja estam acomodats».

«Seients bruts i altres banyats per l’aigua de condensació dels aires condicionats, delaten la manca de neteja i supervisió dels combois a l’estació intermodal».

«Temperatures extremadament fredes i no controlades dins els combois en les primeres hores del matí».

«Manca de seients a l’estació intermodal per a la gent que fa llargues esperes per ser ateses en el servei d’informació».

«Manca de personal d’atenció als usuaris i usuàries que genera llargues esperes en el servei d’informació».

«Prestació precària i manca d’eficiència de les diferents empreses privades que disposen de concessions de serveis de SFM, amb freqüència observam escales mecàniques i ascensors avariats i també combois fora de circulació per manca de manteniment adequat».

Les sol·licituds que han fet arribar al conseller són:

«Un augment urgent i suficient de la plantilla, especialment conductors i interventors de SFM».

Millora del servei d’informació, comunicació i megafonia dins els combois i a les andanes».

«Més puntualitat i més capacitat en hores punta».

«Més confort i neteja en els combois».

«Sancions dissuasives per corregir les concessionàries que no presten un servei eficient i de qualitat als usuaris i usuàries de SFM».

+ VIST