Segueix-nos F Y T R

L'OCB lamenta la mort de López Casasnovas: «Se n'ha anat un referent de la cultura i de la política de Menorca, de les Illes Balears i dels països de parla catalana»

|

«Amb la mort de Joan F. López Casasnovas se n’ha anat un referent de la cultura i de la política de Menorca, de les Illes Balears i dels països de parla catalana», així s'ha expressat el president de l'Obra Cultural Balear (OCB), Joan Miralles, en nom de la junta directiva i els socis de l’entitat.

Miralles ha volgut remarca que la mort del professor, poeta i polític menorquí «significa una pèrdua irreparable; la pèrdua d’una persona compromesa amb el país des dels vessants intel·lectual i polític».

Joan Francesc López Casasnovas va rebre, l’any 2019, el premi Josep Maria Llompart, que concedeix l’Obra Cultural Balear, destinat a premiar una persona que s'hagi distingit a les Illes Balears per la seva dedicació a la normalització de la llengua, la cultura o la identitat nacional. Era membre de la Secció Filològica de l’IEC i del Consell Social de la Llengua Catalana.

Del seu pas pel Parlament de les Illes Balears, l'OCB ha destacat que va ser diputat del PSM i de la coalició Entesa de l’Esquerra de Menorcal PSM durant gairebé una dècada i que «en queda la seva oratòria punyent i elegant i el seu compromís ferm en la defensa del patrimoni cultural, lingüístic i territorial de les Illes Balears».

Relacionat
+ VIST