Segueix-nos F Y T R

‘Punt i principi’: El Consell de la Joventut de les Illes Balears celebra la seva assemblea de renovació

|

El Consell de la Joventut de les Illes Balears (CJIB) és el màxim òrgan de representació del jovent balear, i el passat divendres, dia 2 de desembre, va celebrar l'Assemblea General Constituent. Sota el lema 'Punt i principi', a la Sala de Plens del Parlament van constituir-se com a corporació pública sectorial de base privada, una fórmula jurídica que els dota de més autonomia, a l'empara de la Llei 5/2022 de Polítiques de Joventut. Sota el lema 'Punt i principi', van aprovar també el nou Reglament de Règim Intern de l'òrgan i la seva Comissió Permanent, a més de resolucions en contra de la ludopatia i a favor de l'emergència climàtica, el feminisme, la llengua, la compensació de la insularitat i la participació juvenil.

La inauguració de l'acte va comptar amb la participació de Vicenç Thomas, president del Parlament, i la cloenda va anar a càrrec de Marta Carrió, directora general d'Infància, Joventut i Famílies. També hi van assistir delegacions de fins a tretze entitats juvenils.

Pel que fa a la direcció de l'òrgan, la nova Comissió Permanent estarà formada per membres nous i d'altres que revaliden el càrrec. Pau Emili Muñoz (Joves de Mallorca per la Llengua) en serà el president; Margarita De Noia (Iniciativa d'Estudiants d'Esquerres), vicepresidenta 1ª; Jordi Prunés (de Joves per les Illes), vicepresident 2n; Gabriel Bibiloni (de Mallorca Nova), secretari; Marta Serrano (de Creu Roja Joventut), tresorera; Alicia Vinaixa (Noves Generacions) com a vocal 1ª i Pau Roig (Joventuts Socialistes de les Illes Balears) com a vocal 2n.

+ VIST