Segueix-nos F Y T R

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears fa una crida a desestigmatitzar el suïcidi, un greu problema de salut pública

|

El Col·legi Oficial de Psicologia de les Illes Balears (COPIB) ha emès aquest dilluns una nota de premsa per denunciar que «el suïcidi no és un joc» sinó un desafiament universal i per reclamar que no es banalitzi el patiment de les persones que pensen a llevar-se la vida.

Des del COPIB han fet una crida a desestigmatitzar aquest greu problema de salut pública. Volen conscienciar a la població que per «salvar-li la vida» a les persones amb pensaments suïcides, és primordial validar les seves emocions, actuar amb empatia, a través de l'escolta activa, crear un espai de confiança i sense prejudicis.

L'entitat ha explicat que tothom té «una responsabilitat com a agents de canvi d'aquesta situació: les persones que estan passant per una crisi vital han de poder-ho expressar obertament, demanar ajuda i acudir a un professional sense por al rebuig social».

També han recordat que, només a l'Estat espanyol, el passat any 2021 van morir 4.003 persones, 89 d'elles a les Balears, a causa d'aquest fenomen que, a més, provoca «una extensa xarxa de fins a 135 persones afectades que pateixen un dolor intens» per la pèrdua d'un ésser estimat en aquestes circumstàncies.

Han enumerat també una sèrie de recursos disponibles per combatre-ho, com ara:

  • El servei de telèfon 112, amb psicòlegs d'emergència 24 hores.
  • El 024, línia d'atenció estatal a la conducta suïcida.
  • El 971.46.11.12, telèfon de l'Esperança de les Balears.
  • L'atenció de l'AFASIB, l'Associació de Familiars i Amics Supervivents per Suïcidi de les Illes Balears.

+ VIST