Segueix-nos F Y T R

L'ASM denuncia els atacs espanyolistes contra Antònia Font i el català

|

L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha comunicat aquest dimecres que dona tot el seu suport a la contractació d'Antònia Font per a les festes de Sant Sebastià de Palma, i denuncia els atacs de què és objecte el grup per part de l'espanyolisme.

L'entitat recorda que va ser un mitjà de comunicació qui va criticar en primer lloc el cost del concert, amb un titular que confonia el preu total del concert amb els doblers que cobra el grup, i finalment el partit d'extrema dreta ultraespanyolista Vox s'ha sumat a la caça de bruixes.

El general de l'exèrcit espanyol ficat a polític i portaveu a l'Ajuntament de Palma de Vox, Fulgencio Coll, va exhibir públicament en un vídeo la seva ignorància i manca de cultura quan va afirmar que Antònia Font, el grup amb més projecció de tota la història de les Balears, és «a penes conegut».

A més, va considerar que pagar el caixet corresponent a un grup que «només canta en català» és excessiu. El seu grup, igual que el mitjà de comunicació que ha promogut la campanya contra la contractació d'Antònia Font, considera que és millor que els doblers vagin a formacions musicals de fora.

Per a l'Assemblea Sobiranista de Mallorca, és evident que aquest mitjà i Vox comparteixen un mateix desig: «una Mallorca on la llengua pròpia sigui substituïda per la lengua del imperio». «Ni el diari en qüestió ni Vox no han criticat mai les institucions autonòmiques i locals, ara en mans del PSOE, quan patrocinen festivals de música amb pràcticament totes les actuacions en espanyol i cap en català, cosa que demostra que l'objecte dels atacs és la llengua pròpia de Mallorca», han apuntat.

Finalment, l'ASM felicita l'Ajuntament de Palma per la decisió de contractar Antònia Font i exigeix «que no sigui flor d'un dia, perquè el deure de les nostres institucions és defensar la nostra llengua, la nostra cultura i els nostres músics davant la colonització cultural i la substitució lingüística que ens imposa de forma implacable l'Estat colonial espanyol».

Relacionat
+ VIST