Segueix-nos F Y T R

L'APAEMA treballa en un projecte pioner per millorar les explotacions ramaderes ecològiques de Mallorca

|

L'Associació de la Producció Agrària Ecològica de Mallorca (APAEMA) va iniciar el juliol del passat 2022 la seva participació en un projecte estatal de maneig holístic d'animals, PASTURE+. L'objectiu principal és assolir la viabilitat econòmica, social i ambiental de les explotacions ramaderes ecològiques de Mallorca.

En aquest projecte, que està previst que finalitzi el desembre de 2025, hi participen
finques ecològiques d'Extremadura, Almeria, País Basc i Mallorca per estudiar la implementació d'un model de gestió ramader que ajudi a combatre el canvi climàtic i que permeti, també, la diferenciació d'aquests productes al mercat.

A casa nostra hi participen 10 finques d'oví de carn i 2 de boví de carn, sòcies d'APAEMA i que sumen en conjunt una superfície de quasi 700 ha. El pressupost total del projecte
a Mallorca és de 240.000 €.

El nom formal del projecte és 'Productes ramaders que restauren el capital
natural, mitiguen el canvi climàtic i promouen el desenvolupament rural', i, a Mallorca, treballa en la implementació de pastures permanents i la disminució de labors de la terra que danyen l'estructura i qualitat del sòl.

Els resultats obtinguts de comparar sistemes de pasturatge rotacional amb sistemes de pasturatge continu —els més habituals ara per ara a Mallorca— per estudiar-ne la viabilitat, es quantificaran a través de l'EOV (Estandard Outcome Verification).

+ VIST