Segueix-nos F Y T R

L’STEI recorre les bases generals i les convocatòries d’estabilització del Servei de Salut

|

L’STEI Intersindical ha presentat un recurs potestatiu de reposició contra les bases generals del procés d’estabilització del Servei de Salut de les Illes Balears i un contra cadascuna de les convocatòries que eximeixen del requisit de català amb caràcter general.

L’explicació jurídica és molt senzilla: El Decret llei 6/2022 (posterior a la Llei 4/2016 i —per tant— prevalent si es contradiuen) marca que s’ha d’exigir un nivell de català com a requisit en totes les convocatòries dels processos d’estabilització de l’administració autonòmica (inclòs l’àmbit sanitari).

Però encara hi ha un motiu més evident: Totes les places que s’ofereixen en aquest procés d’estabilització han estat ocupades durant més de tres anys; és a dir, està completament acreditat que no hi ha mancança de professionals en aquestes categories. A banda d’això, el mateix DL 6/2022 estableix un marge de dos anys per a acreditar aquest requisit, en el cas de les persones que ocupen les places. És a dir, no hi ha cap necessitat d’eximir del requisit a cap convocatòria.

Cal tenir en compte que la població de les Illes Balears té el dret de ser atesa en català als centres de salut i els hospitals de les Illes. «El Servei de Salut actua de manera arbitrària quan exigeix —per exemple— el nivell B1 de català a un electricista i no exigeix cap nivell a un metge (que haurà de tractar amb persones que tenen el català com a llengua habitual)», han apuntat.

+ VIST