Segueix-nos F Y T R

L'OCB organitza les jornades de debat 'Quin país tenim, quin país volem'

|

El divendres 24 de març i el dissabte 25 de març, l’Arxiu del Regne de Mallorca (C/ de Ramon Llull, 3, Palma) acollirà les jornades de debat de l’Obra Cultural Balear (OCB) amb el títol 'Quin país tenim, quin país volem'.

Programa:

Divendres 24 de març

17 h. Creixement demogràfic i sostenibilitat social i cultural. Pere Perelló, articulista i investigador d’història local de Sa Pobla, i Joan Pau Jordà, Dr. en Demografia i professor d’IES.
18 h. Economia i canvis socials i culturals. Jordi Mora, president de PIMEM, i Margalida Ramis, articulista i militant ecologista.
19 h. Educació i canvis socials. Lluís Ballester, professor de la UIB, i Nanda Ramon, professora d’IES.

Dissabte 25 de març

10 h. Taula rodona. L’estat de la cultura avui. Balanç i reptes de futur. Pere Estelrich, mestre i periodista; Cati Moyà, periodista cultural; Josep M. Nadal Suau, escriptor i professor; Francesc Riera, excap del Servei de Cultura del Consell de Mallorca, i Guillem Tomàs Bosch, vocal de Cultura i Publicacions de la demarcació de Mallorca del COAIB.
11.30 h. Pausa.
12 h. Taula rodona. Balanç de 40 anys de polítiques lingüístiques: les fites i les mancances. Antoni Llabrés, professor de Dret i vocal de la junta directiva de l’OCB; Maria A. Font, activista per la llengua; Bernat Joan i Marí, sociolingüista; Francesc Riera, llicenciat en Història, i Beatriu Defior, directora general de Política Lingüística del Govern de les Illes Balears.
13 h. Conferència final. Els reptes i les necessitats de la nostra llengua avui. Nicolau Dols, president de la Secció Filològica de l’IEC.

+ VIST