Segueix-nos F Y T R

L'Inventari de patrimoni cultural immaterial de Mallorca preveu recollir prop de 600 manifestacions

| |

El Consell de Mallorca ha presentat aquest dimecres el primer balanç del projecte 'Inventari de patrimoni cultural immaterial de Mallorca', un document que identifica, defineix i descriu les diferents tradicions, rituals, actes festius, músiques i coneixements artesanals que s'han anat transmetent de generació en generació fins a l'actualitat. En aquest es preveuen recollir 600 manifestacions de l'illa.

Segons ha explicat el Consell, aquest projecte va començar el mes de gener passat i tendrà una durada de 24 mesos, prorrogable a 24 mesos més, fins al pròxim 2026. Fins al moment, es considera com l'inventari «millor dotat» de l'Estat, amb una inversió de 300.000 euros.

Durant la seva presentació, la vicepresidenta primera i consellera de Cultura, Patrimoni i Política Lingüística, Bel Busquets, ha destacat que, per a estudiar, protegir i difondre el «valuós i fràgil» patrimoni mallorquí ha estat necessari crear aquest projecte amb el qual es podrà obtenir una fotografia concreta d'aquest.

El pla de treball s'ha dividit en zones i terminis. Així, durant el 2023 es recollirà material en el Llevant de Mallorca i a Palma. A partir del 2024, aquesta tasca es farà en la zona de Ponent i Nord de l'illa, mentre que en 2025 es durà a terme al nord-est i al Pla, i durant el 2026 serà el torn del Migjorn i Raiguer. En finalitzar el contracte, es preveu un inventari de deu manifestacions per cada municipi o barriada.

+ VIST