Segueix-nos F Y T R

Ben Amics tem que el cas de l'IES Porreres sigui «l’inici de la caça de bruixes de la ultradreta social i política»

|

Ben Amics, associació LGTBI+ referent a les Illes Balears, han rebutjat «amb absoluta rotunditat» la demanda interposada a través dels ultracatòlics Advocats Cristians contra el personal docent i l’equip directiu de l’IES Porreres per distribuir i indicar la lectura d’un còmic en què apareixen escenes eròtiques lèsbiques.

L’obra en qüestió és ‘El azul es un color cálido’ que conté vinyetes que representen relacions sexuals consentides, segons la línia argumental, entre dues dones. «Consideram que, lluny de tractar-se de material pornogràfic, a què les persones joves tenen accés lliurement a través d’Internet, es tracta d’una representació artística i una obra literària que contribueix a introduir els continguts d’educació afectiu-sexual amb perspectiva de diversitat». Per això, Ben Amics remarca que «tenim el convenciment que aquesta qüestió també ha influït en la denúncia de l’extrema-dreta ultra-catòlica».

«Expressam tot el nostre suport al personal docent i l’equip directiu implicat, i posam a la seva disposició el nostre assessorament», han remarcat.

A més, recorden que la Llei LGTBI de les Illes Balears (Llei 8/2016, de 30 de maig) i la Llei LGTBI i Trans estatal (Llei 4/2023, de 28 de febrer), així com l’actual marc legal educatiu, «recullen principis pedagògics i preceptes normatius que avalen la introducció de l’educació afectiu-sexual amb perspectiva de diversitat afectiu-sexual, de gènere i familiar».

Finalment, Ben Amics apunta que temen que aquest cas «només sigui l’inici i la punta de l’iceberg de la caça de bruixes que la ultradreta social i política, encoratjada pel recent suport electoral obtingut, pretén instigar al nostre país. Ens trobaran de front!».

Relacionat
+ VIST