Segueix-nos F Y T R

Creus que la UIB s'ha equivocat repartint els exàmens de la PBAU en català i castellà?

|

La polèmica per la llengua ha marcat la prova de batxillerat d'accés a la universitat (PBAU) d'enguany. La comissió organitzadora, formada per representants de la Conselleria d'Educació i Formació Professional i de la Universitat de les Illes Balears (UIB), ha decidit aquest curs facilitar l'enunciat dels exàmens en català i castellà, després que el Tribunal Superior de Justícia de les Illes Balears (TSJIB) admetés a tràmit el recurs presentat per l'entitat ultraespanyolista PLIS contra el sistema utilitzat fins ara.

Fins ara, les proves es repartien per defecte en català i la comissió organitzadora disposava d'una versió en castellà dels enunciats de cada examen que només es lliurava als alumnes que ho demanaven expressament. Independentment de l'idioma dels enunciats, els estudiants que es presenten a la prova poden contestar en castellà o català en aquelles matèries que no són d'un àmbit lingüístic determinat.

La decisió de la UIB ha generat una forta reacció. Tant la Plataforma per la Llengua, que es va reunir amb el rector, com l'Obra Cultural Balear (OCB) i el sindicat Alternativa han mostrat el seu profund desacord amb la mesura. Argumenten que el sistema emprat fins ara no genera cap problema lingüístic i han acusat la UIB de cedir davant les imposicions castellanitzadores dels ultres de PLIS. En aquest sentit, han reivindicat que la UIB ha de vetlar per l'ús de llengua catalana i han reiterat que el sistema utilitzat fins al moment estava emparat en la Llei de Normalització Lingüística.

Sigui com vulgui, dBalears demana aquesta setmana als seus lectors si consideren que la UIB s'ha equivocat repartit els exàmens de la PBAU en català i castellà. Les respostes de l'enquesta són les següents:

-Sí, repartir les proves en català no generava cap conflicte lingüístic.

-No, així els alumnes no han de demanar expressament les proves en castellà.

+ VIST