Segueix-nos F Y T R

Prohens mostra el seu servilisme amb l'Exèrcit espanyol: «Sou un exemple de compromís i vocació de servei»

Prohens saludant ben riallera un militar espanyol durant el Dia de les Forces Armades. | Foto: Marga Prohens/X

| |

La presidenta del Govern, Marga Prohens, ha agraït aquest dissabte a l'Exèrcit espanyol el seu «compromís i vocació de servei públic» en la vigilància «de la seguretat i benestar de tots els ciutadans de les Balears», amb motiu de la celebració del Dia de les Forces Armades, que a Palma s'ha dut a terme en el Parc de la Mar. Tot un acte d'enaltiment del militarisme espanyol.

En un missatge en xarxes socials, Prohens ha convidat la ciutadania a acostar-se a l'exposició dels diferents cossos de les forces de seguretat, «per a conèixer de primera mà com desenvolupen la seva extraordinària i valuosíssima tasca per mar, terra i aire, i amb tot un ventall d'oportunitats laborals».

La presidenta ha assistit als actes i ha participat, al costat del comandant general de Balears, Fernando Luis Gracia Herréiz, en l'homenatge als caiguts després de l'hissada de la bandera espanyola.

A la celebració també ha acudit el president del Parlament, el neofeixista Gabriel Le Senne. La celebració del Dia de les Forces Armades es prolonga fins a les 20.00 hores i compta amb 'estands' d'exposició i exhibicions de diferents cossos militars espanyols.

En aquests actes participen l'Exèrcit de Terra, l'Armada, l'Exèrcit de l'Aire i de l'Espai, la Guàrdia Civil, la Policia espanyola, la Policia Local, la Delegació de Defensa, la Germanor de Veterans de les Forces Armades i Guàrdia Civil i Càritas Castrense.

Al llarg de tot el dia s'ofereixen exhibicions de diferent tipus: de l'equip cinològic de la Policia espanyola, les patrulles de Policia Muntada de la Policia Local, un simulacre de rescat de l'helicòpter de la Guàrdia Civil i una mostra d'assistència sanitària en combat del Regiment d'Infanteria Palma 47.

El Dia de les Forces Armades també convida a una exhibició de desactivació d'explosius de la Guàrdia Civil, una altra d'una operació de cerca subaquàtica dels GEAS i una altra de l'equip cinològic. Els actes conclouran amb l'arriat de bandera espanyola i la clausura de l'exposició.

Al marge d'aquestes activitats, el 23 de maig tindrà lloc el concert pel Dia de les Forces Armades al Castell de Sant Carles (19.00 hores), i el 31 de maig, el relleu de la Guàrdia d'Honor en el Palau de l'Almudaina.

+ VIST